Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kaunista tietoa

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kaunista tietoa

Täällä taas. Uskokaa tai älkää. Lähinnä en itse usko. Mutta minkäs teet kun iskee pakko kirjoittaa. Tarkoituksena olisi, että tästä lähin blogi painottuisi enemmän designiin ja visuaalisuuteen: esim. mainoksiin ja logoihin. Kuitenkaan muotiakaan ei saa unohtaa.

Blogien parhain ja tehokkain asia on se, että niiden avulla saa suosituksia ja kuulee asioista, joihin ei muuten olisi välttämättä törmännyt, sillä ne eivät (vielä) ole valtavirran tietoisuudessa. Tämä seuraava kirja kuuluu asioihin, jotka nähtyäni minulla on ollut pakonomainen tarve jakaa muun maailman kanssa.

Sain joululahjaksi nimittäin kirjan Visual Miscellaneum. Kirja oli aivan uunituore, enkä ollut kuullut siitä itsekään. Mutta kuten lahjan antajakin sanoi - se oli avaina minun kirjani.



Kirjalla on yksinkertainen tarkoitus: jakaa informaatiota tyylikkäästi, kauniisti ja hauskasti. Sivuille mahtuu valtavasti erilaisia mielenkiintoisia tilastoja esitettynä värikkäästi ja tehokkaan yksinkertaisesti. Vaikka on kiinnitetty huomiota informaation ulkonäköön, ei ole kuitenkaan unohdettu sen helppolukuisuutta ja ymmärrettävyyttä - päinvastoin. Monet kirjan diagrammeista aukeavat paljon helpommin kuin sanomalehdistä ja oppikirjoista tutut taulukot ja käyrät.



Suosittelen ehdottomasti kirjaan sekä sen kirjoittajan David McCandlessin blogiin tutustumista. Vaikka kaikenlainen nippelitieto ei kiinnostaisikaan, kannattaa blogi tsekata ihan vain grafiikoiden takia. Tässä alla esimerkki McCandlessin visualisoinneista parhaimmillaan; hän on kuvannut poliittisen oikeiston ja vasemmiston eroja.

Tunnisteet: , , ,

1 kommenttia:

Anonymous teemu kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Mielenkiintoinen kirja ja blogi. Kuvaaja maalailee aika synkän kuvan oikeistosta...

15. maaliskuuta 2010 klo 12.45  

Lähetä kommentti

Sano painava sanasi, sillä kommentteja on aina mukava lukea! Mutta muista, että kommentointityyli kertoo paljon myös sinusta itsestäsi.

Erityiskoulutetut apinat tarkastavat kommentit jälkikäteen ja tarvittaessa poistavat herjaavan tai muuten epäilyttävän sisällön.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu